Home

Nieuws

Introductie

Wedstrijd Training

Lessen

Clinic

Online Instructie

Contact

Links

Introductie

Caroline Rijpkema is een officieel gediplomeerd Deurne instructrice van het hoogste niveau! Zij heeft inmiddels al meer dan 35 jaar ervaring in het africhten en scholen van paarden. Van veulen tot Grand Prix niveau.


Zo was ze o.a. bedrijfsleidster op 'Stoeterij Musterd" en 'Berkenhorst Dressage". In de jaren '90 heeft Caroline naast Jo Willems, de twee zusjes Barbara en Mischa Koot begeleidt in hun dagelijkse training. Met succes behaalde zij toen meerdere podium plaatsen op de Nederlandse- en Europese Kampioenschappen voor Junioren en Young Riders.


In die tijd eindigde ze zelf ook op een mooie finale plaats op het Nederlands Kampioenschap te Haaksbergen in de klasse ZZ-Zwaar. (NVDR > is nu Subtop) En heeft ze vele malen succesvol deelgenomen aan Nederlands Kampioenschappen met steeds weer andere paarden.


Ze is actief geweest in de dressuursport, springsport, samengestelde wedstrijdsport maar ook trainde ze renpaarden en tuigpaarden. Verder deed ze ook nog jonge paarden inrijden, probleem paarden corrigeren en verder scholen, paarden trainen en scholen voor derden, veulens en paarden trainen/begeleiden voor veilingen/ keuringen en fokkerij begeleiding dankzij haar opleiding Kunstmatige Inseminatie bij Paarden.


Na de geboorte van haar zoon is Caroline zich steeds meer gaan richten op Instructie. En dan met name instructie bij de mensen aan huis. Zij weet dat goede begeleiding noodzakelijk is. Maar ook het bestuderen van oefeningen is heel belangrijk om je kennis te vergroten. Daarom geeft zij via haar website "Online Instructie" niet alleen uitleg over oefeningen maar ook hoe je bepaalde problemen oplost. Zo kun je makkelijk de oefeningen bestuderen in dit handige naslagwerk.


Zelf werd ze dagelijks begeleidt door haar man Peter Hameeteman en trainde ze bij Jo Willems, Eddy de Wolff van Westerrode, Jan Broek, Lesley Davis en Tim Coomans.


Heden ten dagen is Caroline "Gediplomeerd Deurne Instructrice", "KNHS jury", geeft ze "Clinics", "Instructie aan huis" en is docente paardenklas op het Edudelta College.


Maar ook voor een "Wedstrijd gerichte Training" met "Mental Coaching" kunt u bij haar terecht.


"Instructie aan huis" & "Online Instructie" is een onderdeel van "Horse Inter Clinic ® Holland".